Claes Nordmark är Socialdemokraternas kommunalrådskandidat i Boden (1).

Claes är född och uppvuxen i Boden och är elfte generationens bodensare. Han har en magisterexamen i statsvetenskap från Uppsala universitet och har även läst biologi och molekylärbiologi vid universitetet. Han har erfarenheter från högsta politiska nivå, bland annat från regeringskansliet, och har ett stort nationellt och internationellt nätverk.

“När jag växte upp var det främst idrott som gällde. Jag spelade hockey i dåvarande Bodens IK, fotboll i BBK, basket i Bobas samt innebandy och så joggade jag mycket. Sen läste jag naturvetenskapligt program på Björknäs, så det var till idrott och plugget som min tid gick åt. Det var en härlig uppväxt med närhetsliv och jag vet hur bra jag mår av att träna så jag försöker röra så mycket på mig som jag hinner och så är jag gärna ute i vår vackra natur.”

“Det är viktigt att förstå att det är vi bodensare som utvecklar vår fina kommun. Det kan inte vara någon enmansteater som ska gälla utan vi måste tillsammans ta oss an framtiden och ha samsyn mellan centrala Boden och byarna, mellan olika generationer och även brett politiskt. Och viktigast är att skapa fler jobb, vilket främst sker genom att stärka näringslivet, att skapa fler platser och att höja kvaliteten i skolan och äldreomsorgen samt att vi ska ha ett ännu mer aktivt kultur- och idrottsliv.